Detailní popis produktu
V žádné kuchyni nesmí chybět univerzální mísa. Hodí se na šlehání, míchání salátů, marinování masa, přípravu kynutého těsta nebo tzv. hrk hrk koláčů. Tato zadělávací mísa je vyrobená z kvalitního plastu a má objem 4 l. Její výhodou je i praktický vzduchotěsný poklop, který oceníte především během přípravy kynutého těsta – když je proces kynutí dokončen, dojde k uvolnění víka, díky čemuž poznáte, že je těsto připravené k dalšímu zpracování.
Tipy a triky:
- Kynuté těsto: Nejprve smícháte dohromady všechny potřebné ingredience. Pomocí vařečky je smícháte a mísu přiklopíte vzduchotěsným víkem. Následně celou nádobu odložíte na teplé místo, ideálně k topení, aby se připravenému kvásku podařilo vykynout. Samotnou délku kynutí není potřeba hlídat. Když je celý proces dokončen, dojde k uvolnění víka, díky čemuž poznáte, že je těsto připravené k dalšímu zpracování.
- Moučníky: Mísa je ideální k přípravě tzv. hrk hrk koláčů. Ingredience vložíte do mísy, přiklopíte ji víčkem a protřepáváte do doby, dokud se přísady nespojí a nevytvoří hustý krém. Ten pak stačí rozetřít na korpus a ozdobit ovocem.
- Saláty: Ať už připravujete ovocný, těstovinový, zeleninový nebo bramborový salát, potřebné ingredience vložte do nádoby, uzavřete víkem a krátce s ní zahrkejte. Tím docílíte perfektního promíchání salátu, který poté můžete nechat v míse uležet nebo rovnou servírovat. Díky poklopu obsah nádoby neoschne ani neokorá.
- Šlehání: Mísa je dostatečně hluboká, proto ji lze využít i ke šlehání krémů, těsta, šlehačky nebo sněhu z vaječných bílků. Pokud navíc připravenou směs ihned nespotřebujete, díky poklopu ji můžete uchovat pro pozdější zpracování.
- Nakládání a marinování masa, sýrů, ryb apod: Díky víčku připravené jídlo neosychá, vydrží déle čerstvé a přejímá chuť a vůni přidaného koření či bylinek. Uzavření nádoby ovšem zabraňuje tomu, aby i ostatní potraviny v lednici natáhly jejich aroma.