Detailní popis produktu
Pokud doma vlastníte keramickou nádobu na nakládání potravin, přijde vám vhod toto keramické těžítko o průměru 15 cm. Slouží k zatížení zeleniny, ze které tak snadněji vytéká šťáva a zároveň k ní nejde vzduch. Je rozdělené na dvě části, což jej umožňuje vložit i do nádob, jejichž průměr hrdla je menší než uvedený zkompletovaný průměr. Otvory v těžítku usnadňují jeho vyndávání. Oproti dřevu navíc zabraňuje vzniku plísní a bakterií.
PROCES KVAŠENÍ: Zeleninu upěchujte do nádoby a zatižte ji těžítkem tak, aby se k ní nedostal vzduch. Takto zajištěný hrnec přesuňte na stabilní místo s pokojovou teplotou. Proces mléčného kvašení úspěšně probíhá ve chvíli, kdy zelenina pouští šťávu a začíná být cítit. Tímto způsobem vydrží uskladněná i několik měsíců.