Detailní popis produktu
Trend návratu k původním, léty vyzkoušeným materiálům, se projevuje i v oblasti gastronomie a domácího vaření. S tím přichází i obliba litinového nádobí.
Pánev z litiny Vám pomůže při přípravě chutných pokrmů z masa, zeleniny i brambor. Po postupném zahřátí snese i vysoké teploty, maso se i na menším množství tuku rychle zatáhne a šťáva tak zůstane pěkně uvnitř. Má dvě výlevky, takže výpek, redukovanou šťávu i omáčku lze snadno slít.
Výhody litinového nádobí:
- litina je skvělý vodič tepla, intenzivně a rovnoměrně jej akumuluje do celé plochy nádobí
- žádná studená a teplá místa, napůl spálené a napůl syrové pokrmy
- vhodné na všechny typy spotřebičů i do trouby, protože je ze spodní strany rovná a indukci bez problémů spustí
- lze jej vložit do trouby nebo na grilovací rošt
Doporučení: Při manipulaci používejte kuchyňské chňapky. Litina je specifická na údržbu, před a po použití je NUTNÉ povrch pánve ošetřit jedlým olejem, tak se zamezí vzniku rzi. Nenechávejte ve vlhku! Nepoužívejte organické kyseliny typu octa.
Návod k použití a údržbu najdete zde >>