Detailní popis produktu
Zkusit doma upéct voňavý kváskový chléb nebo jednodušší chléb s použitím pekařského droždí, nebude problém. Receptů je všude dost, navíc stačí, když chleba pečete s láskou.
Malá kulatá ošatka z pedigu usnadní přípravu domácího chleba, navíc kváskový chléb kyne dost dlouho a díky ní se těsto zformuje a získá tradiční reliéf bochníku.
Využijete ji po lehkém vysypání moukou ke kynutí těsta, ale i k uskladnění chleba, servírování pečiva i jako dekoraci. Tvar a struktura ošatky se otiskne do těsta a vytvoří tak klasický vzhled bochníku. Při použití 250 g mouky lze upéct malý chléb hmotnosti cca 380 g, zkuste třeba výborný škvarkový nebo cibulový.
Ošatky se nemáčí, pouze se nechají oschnout, případně je můžete vykartáčovat. Všechny ošatky a další vychytávky najdete zde >>