Udělte produktu počet hvězdiček (5 je nejlepší) |
Láhev Baroko 11 Extra Virgin Olive Oil 500 ml
Kód produktu: | 07050 | ||
Výrobce: | Centonze | ||
Naše cena vč. DPH: | 969,- | ||
Dostupnost: | Vyprodáno | ||
Hodnocení produktu: | |||
Hodnoceno 0x | Ohodnoťte tento produkt | ||
garance vrácení zboží do 3 měsíců |
EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
O oleji Centonze
Extra panenský speciálně namíchaný olivový olej kategorie superior, lisovaný šetrným procesem „za studena“ při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně. Olej tvoří pečlivé namíchaná směs odrůd Nocellara del Belice, Cerasuola a Biancolilla. Je pro něj charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice, středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným koncem, nádechem po rajčatech a bylinkách. Díky skutečně nízkým teplotám zpracování, obsahuje olej Centonze vysoké množství bioaktivních složek a enzymů. Olej je vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa.
Case di Latomie – místo, „kde se rodí“ Nocellara del Belice
Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií „na každém kroku“ a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky. Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy,
jejichž předností je šetrný a ohleduplný způsob pěstování a zpracování. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.
Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.
Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.
Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C
Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.
Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......
Výživové údaje: | ve 100 ml |
Energetická hodnota | 3390 kJ / 824 kcal |
Tuky | 91,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,4 g |
Sacharidy | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Diskuse
Zatím nikdo nevložil otázku k tomuto produktu
- MEGA VÝPRODEJ
-
Fitness zařízeníBěžecké pásy Crossové trenažery, Ellipticaly Činky a kotouče Cyklotrenažery Ergometry Fitness doplňky Kanoistické trenažery Plavecké trenažery Posilovací lavice Posilovací věže Posilování s vlastní vahou Rotopedy Steppery Trampolíny Veslařské trenažery Vibromasážní stroje Ostatní stroje Posilovací klece Posilovací stroje pro děti Ski simulátory
-
Sportovní potřebySportovní oblečení Agility Batohy Bazény Bojové sporty Boxovací trenažéry Cyklistika Dětský svět Elektromotocykly Gymnastika Houpačky, houpací sítě a křesla Chrániče a přilby Krokoměry Létající talíře Masážní pomůcky Míčové sporty Minihračky a skatepark Moto doplňky Ostatní sporty Outdoorové vybavení Přilby Rybářské potřeby Sauny Skate & in-line Sporttestery, měřiče tepu Stany Stolní hry Stopky Trampolíny Tréninkové potřeby Turistika Vodní sporty Zimní sporty
-
Sportovní výživaProteiny Sacharidy a gainery Kreatin Stimulanty a energizéry Anabolizéry a NO doplňky Zdravé potraviny 100% přírodní produkty Aloe Vera a Colostrum Aminokyseliny Collagen Dietní nápoje Iontové a jiné nápoje Kloubní výživa Ostatní doplňky výživy Spalovače tuku Šejkry a láhve Tyčinky a gely Vegan Vitamíny a minerály
- Zdravotní pomůcky
- Vybavení pro školy
- Zdraví a wellness
- Doplňkový sortiment