Detailní popis produktu
Mnozí z nás si vzpomenou, jak si pochutnávali na skvělých staročeských plackách z vařených brambor, připravovaných na litinové podložce nebo na kamnech. I my jej máme v nabíce. Litinový plát umožňuje přípravu bramborových placek, bramboráků, tortil, pita chleba i langošů.
Pokud grilujete steaky nebo třeba šťavnatý ananas, oceníte možnost pořádně plát rozpálit. To je jedna z výhod grilování nebo opékání na plátu.
Přednosti litinové desky:
- rovnoměrné zahřívání bez teplých a studených míst
- použití na všech typech sporáků včetně indukce
- lze vložit do trouby i na gril
- držadlo pro snadné přesunutí, vyjmutí z trouby či grilu
- lze umývat běžným způsobem, vodou se saponátem
Doporučujeme: Při manipulaci používejte kuchyňské chňapky. Po použití je vhodné desku ošetřit jedlým olejem, kterým dojde k impregnaci. Nepoužívejte organické kyseliny typu octa, to litině nesvědčí.