Detailní popis produktu
Forma na hamburgery pomůže vytvořit pravidelné placičky z mletého masa bez otřepených okrajů, které můžete buď smažit na pánvi nebo hodit na grilovací desku či mřížku. Tímto šikovným "tvořítkem" vzniknou pravidelné hamburgery o průměru 11,5 cm, s typickou žebrovanou strukturou.
A jak na to? Do formy vložíte ochucené mleté maso, v případě hamburgerů klidně bez vajíčka a strouhanky, a pomocí víčka upěchujete. Ideální je maso hovězí. Čerstvé maso, třeba z plecka, ochuťte francouzskou hořčicí, solí, zeleným pepřem, worcesterem, a máte skvělý materiál na hamburger. Maso si zaslouží dobře ručně promíchat, při zpracování a tvarování masa pomůže i studená voda, maso se potom nelepí.
Vytvořeným karbanátkům prospěje chvilka odpočinku v lednici před přípravou. Na začátku grilování nechte hamburgery v klidu zatáhnout, než jdou samy lehce z roštu. Pokud tuto zásadu dodržíte, čistě je obrátíte.